basindan > Yeni Şafak`ta antisemitizm

Selin Çağlayan 2004 yılında “İsrail Sözlüğü” adlı kitabı yayınlamıştı. 2004`ten bugüne kadar olan değişikliklere karşılık, “İsrail Sözlüğü” güncelliğini koruyor. Selin Çağlayan İsrail`i tarihi, insanları ve tartışmalarıyla anlatıyor; İsrail- Filistin sorununa bilimsel b

Perspektif
9 Ocak 2008 Çarşamba

Milliyet, 5 Eylül 2007

Gazetenin yazarlarından Yusuf Kaplan, 'Yahudiden dost olmaz. Müslümandan nefret eder. Yahudiler güçlerini, laik Türkiye'nin varlığına borçlu' diye yazdı
Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, dün yayımlanan "Ilımlı İslam ve Türk İslamofobisi" başlıklı yazısında "İstisnalar elbette ki hariç ama Yahudi'den dost olmaz. Yahudi, Türk'ten, Müslüman'dan nefret eder" ifadelerini kullandı.
Yahudilerin güçlerini dünyanın en güçlü ülkesinde ABD'de teksif ettiğini belirten Kaplan, "İslam'ın şeytanlaştırılması, İslam'a ve Müslümanlara yönelik her tür hakaretin ve saldırının meşrulaştırılması, ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle bütün İslami oluşumları düşman ilan ederek yok etme projeleri geliştirmesi için gerekli her türlü mühimmatı da yine onlar sağlarlar" diye yazdı. Kaplan şöyle devam etti:
"Yahudiler, laik Türkiye'yi ve Türkiye'deki bütün laikleri, laik kurumları, laik uygulamaları sonuna kadar desteklerler ve Türkiye'nin İslami bir yörüngeye kayma ihtimaline karşı bütün güçlerini ortaya koyarak savaşırlar.
Çünkü İslami iddialara sahip bir Türkiye'nin, Yahudilerin bölgesel ve küresel emellerinin önündeki en büyük engel olduğunu iyi bilirler. Yani, Yahudiler, bölgesel güçlerini, laik Türkiye'nin varlığına borçludurlar."